Viime viikon alussa mieleeni johkaantui lapsuuden herkku, jota äidillä oli tapana tehdä, kun oli ihmisiä tulossa kylään - keikauskakku. Samalla mietein, etten ole sitä varmasti koskaan itse edes tehnyt, enkä saanut sitten lapsuuteni jälkeen. Todella outoa mihin se onkaan unohtunut niin itseltä kuin tuttavapiiristäkin. Niinpä sitä sitten piti juhannuksena tehdä. Syödä hotkeimme sen yhtäkyytiä kahdestaan, eli hyvää oli!
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ananasmehua säilykepurkista
150 g sulatettua voita
2 tl leivinjauhetta
1 dl ananasmehua säilykepurkista
150 g sulatettua voita
Vuokaan:
50 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
1 purkki ananasrenkaitan. 75 g säilykekirsikoita
50 g mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri, lisää kuivat aineet, mehu ja sulatettu voi, sekoita tasaiseksi.
Jos käytätä irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada pohjalle sulatettu voi ja voitele sillä myös reunat. ripottele fariinisokeri ja asettele valutetut ananasrenkaat pohjalle, lisää reikäkohtiin valutetut kirsikat. Lisää mantelirouhe. Kaada taikina päälle.
Kypsennä 175 astetta 50-60 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.
En löytänyt kätköistäni irtopohjavuokaa, tai ylipäätään kakkuvuokaa, vaan hyvin tuo valmistui ihan suorakaiteen mallisessa uunivuo'assa. Mietein jo, että onnistuisikohan tämä ihan piirakka versiona, kun tuplaisi tämän vuokaan laitettavan osuuden, pitää kokeilla.
Juuri tämä retroherkku tuli mieleemme, kun viikonloppu tein keikauskakkua raparperista. Mietimme samankaltaisia, ja äiti muisteli tätä ananasversiota. :)
VastaaPoistaTämä tuntuu nyt tulleen monen kaverinkin mieleen! Ja onhan tämä varsinainen herkku :)
Poista