28.6.2019

Hävityspäivät

Kuukalenterin mukaiset parhaat hävityspäivät 28.6. - 1.7. ovat viimein käynnistyneet. 

Itselläni on vähän kahtia jakaututnut tuo kuuhun uskominen ja uskomattomuus. Toisinaan on suunnattoman ärsyttävää, kun pitäisi kylvää ja siihen olisi aikaa huomata, että nyt ei olisi sopiva aika, tai toisinpäin, olisi intoa kiskoa rikkaruohoja ja sitten onkin yläkuu. Toisaalta, olemme kyllä tehneet erilaisia testejä esimerkiksi polttopuun kaatamisaikojen suhteen, eikä siinä lopputuloksessa ole ollut mitään eroa. Mutta ihan mukavaa seurattavaa ja tietyllä tapaa myös jaksottaa hommia järkevästi, kun kuuta koettaa seurata. 

Nyt ollaan kuitenkin vähän valmistauduttu ja sovittu juuri näille päiville hävitystalkoot miehen kanssa. Kumman nopeaan kasvaa puut paikoissa joissa ei pitäisi. Samoista kohdin on kaadettu jo monta kertaa, mutta nyt otetaan sitten tarkkailuun nämä päivät erityisesti, sillä aiemmin on vaan kaadettu silloin kun se aikatauluihin on sopinut. 


Navetan takunen ja suulin nurkat. Tuossa suulin ohittavan tien oikealla puolen pitäisi olla sellainen levennys tiessä, mutta kummasti sekin on kasvanut umpeen vuosien saatossa.  Lisäksi on yksittäisiä koivuja ja  kuusia siellä täällä.  Yksi tuomen pahanenkin on taas lykannyt muutaman metrin ja vesoja tuhannesti, vaikka sitä on joka vuosi kalvettu, että lähtisi hengiltä.

Kyllä nyt lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!