17.5.2021

Toukokuun puolikuu

...tai oikeammin, vasta huomenna on puolikuu. 

Jotain pientä on tullut häärittyä viimeisen parin viikon aikana. Ollaan päästy siihen pisteeseen, että he, jotka aiemmin keväällä ihmettelivät, miten meiltä oli jo lumet lähteneet, vaikka heillä sitä vielä oli,  ovat pyyhältäneet maan lämpenemisessä vasemmalta ohi ja istuttelevät ja kylvät kiivaasti. Meillä vasta pikkuhiljaa katsellaan maata kuntoon. Tässä ehti olla viikon todella lämmin jakso, mutta nyt taas ilmat kylmenivät.

Yhden viime keväänä tehdyistä penkeistä sain jonkinlaiseen kuntoon, yhdistin kaksi kapeampaa penkkiä, nyt se on asiallisen levyinen ja samalla sain leveämmän kulkuväylän. Samaa yhdistelyä pitää tehdä myös muihin penkkeihin, en oikein itsekään tiedä mikä viime keväinen ajatus oli, kiire ehkä. Maata en käännä, mutta tuolta osin se väkisin kääntyi, kun penkin sivusta siirsin maan kulkuväylälle. Olkikate on mitä mainioin, rikkaruohot tulee enimmäkseen käytäviltä, eivät itse penkeistä. Se vähän mitä penkissä oli sinne kuulumatonta, kitkin pois kevittämällä maata tarikolla, mutta varoen siinäkin isompaa möyhimistä. Vaan pääsin kuitenkin näkemään, että maa kuhisee matoja <3


Viime postauksen jälkeen, lykkäsin luffan siemenet kiiruulla kasvamaan Jovelan Johannan kehoituksesta, ne onkin venähtäneet ihan mukavasti, tosin eivät itäneet kaikki. Jauhomaissit venyivät iha nhurjaa vauhtia, ne siirsin tilavampaan läpinäkyvään laatikkoon ja siirsin leikkimökkiin, ovat siellä ulkona, mutta kuitenkin sisällä, uskoakseni pakkasilta suojassa. En arvaa vielä avomaalle laittaa, eivät kuitenkaan ole kovin vahva vartisia. Purjotkin ovat taimiasteella, niille tein myös uudelleen sijoittelua - melkoisen hermoja raastavaa puuhaa, kun ovat tuskin milliä vahvuudeltaan. Viime keväänä vein vastaavan kokoisia avomaalle ja suurin osa taisi kasteluveden yhteydessä vaeltaa johonkin, ne vähät mitkä jatkoivat kasvuaa, eivät lyijykynää vahvemmiksi tulleet koskaan. 

Raparperi sen sijaan kasvaa aina hyvin, piirakkaa saisi jo....Lauantaina punatulkkupariskunta hämmästytti meitä pyörimällä tässä pihassa. Toivomme, että he muuttaisivat asustamaan tuohon meidän kuusikkoon pysyvästi, mutta saattoivat olla ohikulkumatkalla.


Muuttolintu havainnot, kevät 2021
(26.2. Joutsenet
15.3. Mustarastaat
22.3. Hanhet
24.3. Leivoset (Kiurut)
24.3. Töyhtöhyypät
29.3. Kurjet
30.3. Kyntäjä (en muista oikeaa nimeä)
13.4. Västäräkki)
5.5. Kirjosieppo
11.5. Haarapääsky


 Onhan ne kivoja, mutta paskovat kaiken... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!