30.8.2019

Lähimatkailua

Aina elokuun alkupuolella järjestetään Ulvilassa perinteiset keskiaikaiset Hansamarkkinat, joita on järjestetty jo vuodesta 2010. Ulvila on kaupunkina ollut olemassa jo keskiajalla, vaikkakin Ruotsin alaisena ja sijainnut Kokemäenjoen suulla, jolloin se on kauppapaikaksi ollut erinomainen sijainniltaan. Sittemmin maan kohotessa, hiljeni kaupankäynti ja merenkulku Ulvilan osalta.  Juhana Herttua määräsi lopulta kaupungin siirrettäväksi 7 kilometriä merta kohden, lisää Ulvilan Hansamarkkinoista ja Ulvilan historiasta pääset lukemaan tästä linkistäPidän juuri näiden markkinoiden tunnelmasta. Jokin viehättää kun kaupallinen hössötys on jätetty pääosin ulkopuolelle, Oman lisänsä luo tietysti aikakauden pukeutuminen ja taistelunäytökset. 

~-o~O~o-~

Ulvilan Leineperissä taasen järjestettiin perinteinen Lähiruoka ruukki elokuun puolenvälin tietämillä. Sää sattui olemaan sateinen, mikä verottaa aina niin myyjiä, kuin kävijöitäkin. Kauden ensimmäisiä nahkiaisia päästiin kuitenkin maistelemaan tällä reissulla.  Nahkiainen, tuo suloinen kausiherkku, joka tuntuu jakavan ihmiset kahtia, kuin miekka.  Täytyy sanoa, että Nakkilassa osataan, ne parhaat löytyy aina Vilposen paistamolta, tai myyntikojusta lähiseudulta.  


Tällä kertaa ruukilta löytyi myö lähiruoka näyttely. Vanhempi rouva kertoi ettei hän jaksa enää pitää kahviota, mutta oli ajatellut laittaa näkyville kauden kasviksia. Hän kertoi myös opettajien käyneen kuvaamassa näitä pöytiään ja he aikovat käyttää kuvia opetusmateriaalina. Vielä hienompaa tietysti olisi jos oppilailla olisi mahdollisuus nähdä nämä kaikki omin silmin. ~-o~O~o-~


Siin Nakkilan kirkon vaihel, Villilän kartanomiljöössä järjestettiin ensimmäistä kertaa koskaan festivaali nimeltään Back to Nakkila -85. Tarina taustalla on esimerkki siitä miten hommat saattaa joskus paisua kuin pullataikina. Alunperin oltiin järjestämässä luokkakokousta peruskoulunsa -85 päättäneille ja sitten siitä tulikin koko päivän festari, jossa tarjottiin hieno tilaisuus muillekkin tavata tuttuja vuosien takaa. 
Kuva Villilän kartano


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!