9.7.2019

Säiden herra piiskaa

Kesäkuussa piti kastella jatkuvasti, koko kuukauden sademäärän ollessa 15 mm, on tämä kuluva heinäkuu ollutkin sitten jo ihan toisenmoinen.  Kuukauden ensimmäiset päivät piti edelleen kastella, vettä ei tullut ja kylmääkin oli. Niin kylmää että torstai aamulla 4.7. mittari näytti +1,7 astetta. Siis todella vähän ja pelkäsinkin, mitä kasvimalla on mahdollisesti tapahtunut, kun se sijaitsee vielä monta metriä mittaria alempana. Päivällä alkoi kuitenkin satamaan ja oikeastaan unohdin koko kylmän lukeman töissä ollessani. Torstainen sade jatkui vielä perjantaina ja töissä meni melko myöhään matkustelun takia, kotiin palatessa sade oli kuitenkin tauonnut ja tein kierrokseni kasvimaalla. 



Olihan siellä pakkanen viivähtänyt, kesäkurpitsat eivät ole ainoita, jotka ovat kärsineet, myös osa perunan varsista on saanut siipeensä ja tietysti koristekurpitsat.  Surkeitahan nuo olivat ennestäänkin, ei siinä mitään, mutta. Mutta.

Siitä missä vauriot ovat on oikeastaan helppo nähdä, että tuolta se  tuli ja tuonne se meni, on ikäänkuin viistoon kulkenut yli.


Kaikkineen eilinen maanantai 8.7 huomioiden on sademäärä ollut heinäkuussa 38 mm. 

#omavaraisuus #kasvimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!