1 osa kuusenpihkaa
1 osa oliiviöljyä
Puulasta ja emalikattila, jotka on pyhitetty vain tähän tarkoitukseen,
niitä ei nimittäin saa puhtaaksi millään.
sideharsokangasta tai vaikka vanhat sukkahousut (joutuu heittämään pois
tämän jälkeen)
Kuumenna pihka ja
rasva kattilassa, kunnes pihka sulaa. Kaada sukkahousujen/sideharson läpi puhtaaseen astiaan, josta on helpompi kaataa
lopulliseen säilytysastiaan.
Pienet lasipullot,
jotka voi sulkea korkilla ovat sopivia tähän tarkoitukseen.
(muukin kuin
oliiviöljy käy, mainitsin sen siksi, kun sitä olen itse käyttänyt)
Tällä reseptillä tulos
on melkoinen litku, eli oikeastaan öljy. Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä
mehiläisvahaa, jolloin tuloksen pitäisi olla enemmän rasvamainen. Enkä omaa
kokemusta siitäkään, mitä tapahtuu jos käyttää suolatonta voita tai
valkovaseliinia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi!