Pakastaminen
on helppo tapa säilöä satoa. Säilöntäaineita ei tarvita.
Kun pakastat isompia määriä, 1/2 - 1 vrk ennen kuin alat pakastaa, aseta
pakastin pakastuskytkennälle. Pienien määrien vuoksi ei tarvitse erikseen
nostaa tehoa. Huomioi myös pakastimesi pakastusteho, äläkä ylitä sitä.
Pakasta vain ykköslaatua,käsittele tuotteet nopeasti kun olet ne käsiisi
saanut. Mieti oikea pakastusmateriaali. Tee kerta-annoksia, jotka pyrit saamaan
littanoiksi ja ilmatiiviiksi. Kun
pakastat mehuja tai muita nesteitä jätä niille laajenemisvara.Merkitse
pakkaukset selkeästi päivämäärän kera. Jäähdytä riittävästi ennen pakastimeen
laittoa.
Kun pakastimen jääkerros on n. 0,5 – 1 cm, sulata se. Hyödynnä
pakkasilmoja ulkona jos mahdollista.
Huomioi, että pakastaminen ei tuhoa bakteereja, mutta estää niitä toimimasta. Tämän vuoksi pakastuslämpötilan täytyy olla tarpeeksi alhainen ja pakastettavien tuotteiden jäähdytettyjä, jotta jäätyminen tapahtuu nopeasti.
Sulattamisen jälkeen valmista
tuote heti ruuaksi, älä varastoi enää sulannutta tuotetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi!