25.5.2015

Pakastaminen

Pakastaminen on helppo tapa säilöä satoa. Säilöntäaineita ei tarvita.

Kun pakastat isompia määriä, 1/2 - 1 vrk ennen kuin alat pakastaa, aseta pakastin pakastuskytkennälle. Pienien määrien vuoksi ei tarvitse erikseen nostaa tehoa. Huomioi myös pakastimesi pakastusteho, äläkä ylitä sitä.

Pakasta vain ykköslaatua,käsittele tuotteet nopeasti kun olet ne käsiisi saanut. Mieti oikea pakastusmateriaali. Tee kerta-annoksia, jotka pyrit saamaan littanoiksi ja ilmatiiviiksi.  Kun pakastat mehuja tai muita nesteitä jätä niille laajenemisvara.Merkitse pakkaukset selkeästi päivämäärän kera. Jäähdytä riittävästi ennen pakastimeen laittoa.
Kun pakastimen jääkerros on n. 0,5 – 1 cm, sulata se. Hyödynnä pakkasilmoja ulkona jos mahdollista.  

Huomioi, että pakastaminen ei tuhoa bakteereja, mutta estää niitä toimimasta. Tämän vuoksi pakastuslämpötilan täytyy olla tarpeeksi alhainen ja pakastettavien tuotteiden jäähdytettyjä, jotta jääty­minen tapahtuu nopeasti.
Sulattamisen jälkeen valmista tuote heti ruuaksi, älä varastoi enää sulannutta tuotetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!