30.5.2015

Kuusenkerkkäsiirappi

1 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
4  dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Liota kerkkiä yön yli vedessä. Siivilöi, laita kattilaan ja lisää ohjeen 2 l vettä. Keitä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Siivilöi kerkät ja ota keitinvesi kattilaan, (keitinvettä pitäisi olla n. 1 litra) ja lisää sokeri. Keitä vielä 1-2 tuntia ilman kantta, kunnes seos muuttuu tummaksi ja siirappimaiseksi.


Tiputa kylmään veteen tippa siirappia, jos siirappi ei heti liukene veteen, on se valmista.



Muoks. 23.5.2019 Kuulemani mukaan, mitä nuorempia kerkkiä käyttää, sen punaisempaa on siirappi. Tällä kertaa minullakin oli melko pieniä ja punaisempaa tuli, vaikkei kuvan värit ihan todellisuutta mielestäni vastaakaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!