Kerkät eli vuosikasvaimet nypitään, ennen kuin ne ehtivät tummanvihreiksi. Parhaimmillaan kerkät ovat 3-4
sentin mittaisina. Huomioi, että kerkissä on eri maku riippuen kasvuympäristöstä, myös valon ja varjon puolella maku on eri.
Kerkkiä kannattaa pakastaa talven varalle, koska keruuaika on melko lyhyt.
Siirappia keitetään useampi tunti, mieluummin sen ajan olen keväällä keräämässä
lisää näitä vitamiinipitoisia herkkupommeja ja seison puuhellan vieressä vasta
talvella, kun sitä muutenkin pitää lämmittää :)
Käyttö:
Kerkkiä voi syödä sellaisenaan, salaatin seassa, leivän päällä, keitoissa,
muhennoksissa ja laatikoissa. Lisäksi niistä voi valmistaa
kuusenkerkkäsiirappia ja juomaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi!