Tavallisin
käsittelytapa on kuivaaminen, joka aloitetaan mahdollisimman pian keräämisen
jälkeen. Kuivaamisen tulee tapahtua nopeasti. Kerää kasvinosat niin puhtaalta paikalta, ettei
sinun tarvitse pestä niitä ennen kuivatusta, koska ne sisältävät jo itsessään
niin paljon vettä, että ylimääräinen lotraaminen saattaa tehdä kuivuminen
mahdottomaksi, jonka seurauksena ne pilaantuvat.
Kuivauspaikan
on oltava hajuton, mauton ja pölytön sekä valolta suojattu, samoin ötököiltä,
oravilta ja linnuilta ja kuitenkin tilan on oltava tuulettuva. Lämpötilaksi
suositellaan alle 35 °C. Liian korkeassa lämmössä yrtit menettävät värinsä ja tummuvat.
Paras tulos saavutetaan,
jos yrttien annetaan kuivua huoneenlämpötilassa ohuena kerroksena yli yön ja ne
pannaan sen jälkeen kuivuriin. Jos
kuivuria ei ole, löytyy sopiva paikka varmasti saunasta, vintiltä,
pannuhuoneesta, leivinuunin tai jääkaapin päältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos palautteestasi!