24.11.2016

Aina matkassa mukana

Satu Korpinkiven tuvasta heitti mukavalla idealla avata vähän "käsilaukun" sisältöä Sattumoisin on minunkin pitänyt aiheesta monasti kirjoittaa, mutta aina se on vaan jäänyt. Nyt tartuin ajatukseen, välittämättä vähääkään siitä, onko veskassani kaikki ihan viimosen päälle kunnossa. Eikä ollut, kuten arvata saattaa, mutta katsotaan mitä löytyi...

Itse laukku, joka mulla kulkee jokapäiväsessä käytössä on vanha kaasunaamarilaukku, ostin sen muutamia vuosia sitten vähän vapaa-ajan käyttöön, mutta huomasin heti, että se on oikeastaan erittäin käytännöllinen ihan arjessakin. Etuosan sisäpuolella on monenkokoista lisätaskua, joille on kuitenkin oma kansi, joka piilottaa ne melko huomaamattomaksi. Mukana kulkee aina ne pakolliset: koti ja työavaimet, rahapussi, puhelin ja melko kookas kalenteri, takin taskuihin on pesiytynyt läjä sytkäreitä ja tupakat, sekä autonavain. Lisäksi kuiteilla on ikävä tapa jäädä kassin pohjalle. Koska kuljen töissä omin eväin, on eväät, kahvitermos ja kaksi vesipulloa mukana aina arkiliikkumisessa kopparissa, jonka kanssa suoritan myös kauppaostokset.


 Etuosan lokeroihin oli tälläkertaa jemmattuna seuraavat rojut:




Nenäliinoja, kuukautissuoja, puukko, virtapankki, kynä, lukulasit, rakko- ja tavallisia laastareita, sytkäri, nikotiinipurkkaa, buranaa ja hiilitabletteja.


Pussukan virkaa toimittaa pari lipastaskua, jotka nekin mahtuvat veskaan hyvin, mutta ne voi myös kätevästi kiinnittää vaikka reppuun. Lipastaskut ei kulje mukana jokapäivä, vaan ne lähtee mukaan, jos tuntuu, että on syytä varautua vähän paremmin.

Lisää kuukautissuojia ja buranaa, haavanpuhdistuspyyhkeitä, teetä, laastareita, lämpöpeitto, hammaslankaa, kertakäyttöhanskat, ompelusetti (sisältää sakset), tulitikkuja, hiuspinnejä ja klenksuja, paracord narua, veivattava taskulamppu, pari muovikassia ja mittalusikka.

Varsin sekalainen eloonjäämispaketti siis. Tahtoo olla niin, että kun jotain ottaa käyttöön, sitä ei sitten muistakaan palauttaa. Veskaan mahtuu yllämainittujen lisäksi myös sadeviitta. Liian täysikään ei ole hyvä, kun vaikeuttaa etsimistä. 

Taskulamppu voisi olla pienempi, mutta olen tykästynyt tuohon veivillä ladattavaan, niin eipähän lopu patterit. Joskus mukana on kulkenut myös tuikkukynttilä, lämminkeitto pussukoita, vaihtosukat ja puuvillakäsineet.


Sadun pussukan sisältöä pääset kurkkimaan täältä:Korpinkiven tupa


1 kommentti:

Kiitos palautteestasi!