30.6.2019

Suppisssuola

Sieniseuran sivulla on jo ollut päivityksiä ensimmäisistä kanttarelli ja tattilöydöistä. Mekin kävimme juhannuksena lähimetsissä tutkimassa josko jotain löytyisi. Kävimme siitä huolimatta, että sateita ei ole ollut ja ikäänkuin tiesimme ettei mitään löydy, mutta tulipahan kierreltyä ja tarkistettua tilanne. Viime syksyn satoa on vielä vähän jäljellä, joten pistin tekaisten suppissuolaa vanhalla Kotilieden ohjeella. Suppilovahveroiden tilalla voi hyvin käyttää mustatorvisieniä tai tatteja. 

1/3 kuivattuja suppilovahveroita
2/3 merisuolaa

Hienonnetaan huhmareessa tasaiseksi seokseksi. Tai konevoimin, sekin on sallittua :)

Tämä sopii mihin vaan, niin kastikkeelle, lihalle, kuin perunoillekkin.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti