18.6.2019

Kesä on jo kukassa

Tuntuu, että pihan kukat kukkivat vuosi vuodelta aiemmin. Meidän pihassa tuntuu olevan vain alkukesän kukkijoita, mikä on toisaalta harmillista.  Tähän tullessamme kuistin etupuolella törrötti ruohon seasta yksi ainoa juhannuspionin varsi. Luulen että sitä oli kohdeltu kaltoin, luultavasti niitetty vaan alas useampana vuotena. Olen tehnyt sille tilaa, juottanut bokapissaa useampana vuotena ja joka vuosi se on kukkinut yhä useammalla kukalla, kuin kiittäen. Parin vuoden asumisen jälkeen hoksasin muutaman metrin päässä toisen ja nyt sitä on hoivattu, uskoakseni sekin siitä voimistuu ja muuttuu yhtä reheväksi, kuin tämä ensimmäinen. Kukintansa tämäkin aloitti jo reilua viikkoa ennen juhannusta.



Akileijaa löytyy mitä oudommista paikoista, en saa sitä pysymään missään penkissä, vaikka siirtäisinkin, joten kukkikoon rauhassa missä tykkää. Värejäkin on tämän kuvan lisäksi valkoista ja vaalean punaista.


Keltapäivänliljatkin ovat jo aloittaneet kukintansa, niitäkin on useammassa paikassa, ovat mielestäni upeita kun niitä on paljon. 


Tämä punalehtiruusu  ilmestyi myös oudosti pihaan, yks kaks sammalleimun seasta vaan oli puskenut parikymmentä senttinen taimi. En aluksi tiennyt mikä se on, sitten pelkäsin, että jos se leviää kuten juhannusruusu, mutta ei. Tämä on pysynyt paikallaan ja on noin metrin mittainen nykyään, varsia on monta, mutta ne kaikki lähtevät yhdestä ryppäästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos palautteestasi!