28.9.2015

Sämpylät

0,5 l vettä
1 pss kuivahiivaa
5 dl kaura tai 4 viljan hiutaleita
0,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulaa tai pehmeää voita

Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi, lisää kaurahiutaleet, kuivahiiva, siirappi, voi  ja suola. Jätä seos lämpimään paikkaan n. puoleksi tunniksi. Kun seos kuplii, lisää jauhot ja alusta taikina. Leivo sämpylöiksi ja kohota lämpöisessä paikassa. 225 C n. 12 min.


Veden voi vaihtaa maitoon tai piimään. Hiutaleista osan voi korvata leseillä, siemenillä, porkkanaraasteella, perunamuussilla, nokkosilla tai vaikka rusinoilla tai melkein mitä vaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti